Vezérigazgatói köszöntő

Kedves Látogató!

Köszöntöm új vállalati weboldalunkon!

A Poli-Farbe Kft. Magyarország egyik meghatározó festék és vakolatgyára, amely ma már több mint 30 éves gyártói múltra tekint vissza. Örömmel tölt el minket, hogy az elmúlt több mint három évtized alatt családi vállalkozásból nőttünk hazánk jelentős festékpiaci szereplőjévé. 2019 óta a Śnieżka Csoport tagjaként egy nemzetközi társulás tagjai vagyunk, amely 4 országban, 7 gyáregységben, éves szinten közel 140 millió kg terméket állít elő, és 1.100 embert foglalkoztat.  

A Csoporton belül meghatározó szerep jut a Poli-Farbe Kft.-nek, hiszen a lengyel után, a magyar piac a második mind nagyság, mind árbevétel tekintetében.

Lengyel anyavállaltunk, az FFiL Śnieżka SA és a Poli-Farbe Kft. között sok hasonlóságot vélhetünk felfedezni – többek között – a hasonló üzleti gyökereket, vállalatfilozófiát, gyártói tevékenységet és termékportfóliót. Együttműködésünk fő célja a szinergiák felszínre hozása a közös alapanyagbeszerzés, a kutatás-fejlesztési tevékenység, valamint a termékkínálat optimalizálása révén. 

Az integrációnak köszönhetően vállalatunk stabil lábakon állva élhette meg a közelmúlt eseményeit – mint a COVID-19 világjárványt, a fogyasztói szokások drasztikus változását, a gyártáshoz és csomagoláshoz szükséges alapanyagok árának példátlan, meredek emelkedését, az ukrajnai fegyveres konfliktust vagy az infláció szárnyalását –, amelyek mind hatást gyakorolnak makrogazdasági környezetünkre. 

2023 új kihívások elé állít minket, kifejezetten mozgalmas évnek nézünk elébe.

21. századi, európai vállalatként, egy modern nemzetközi Vállalatcsoport tagjaként tevékenységünk a folyamatos innováción alapul. Kisebb környezetterhelésű anyagok felkutatásán és használatán dolgozunk. Támogatjuk kollégáink folyamatos képzését, fejlődésének elősegítését. Kiemelt figyelmet fordítunk munkatársaink egészségének megőrzésére és biztonságára is. Fontos számunkra a különböző digitális megoldások bevezetése, folyamatos fejlesztése a vállalatirányítási rendszer, a gyártási technológia, a kereskedelem vagy akár a logisztika területein.

 A Poli-Farbe Kft. a kezdetek óta hosszú távú célok megfogalmazására, a folyamatos megújulásra és fejlődésre törekszik, mindemellett megbízható minőségű termékeket kínálva a szakemberek és felújítók számára.  

Küldetésünk szerint hiszünk abban, hogy a színek jelentéssel bírnak. Célunk színekkel inspirálni, teret építeni és érzelmeket kelteni.

Ezúton is szeretnék köszönetet mondani anyavállalatunknak, a vezetőimnek, a munkatársaimnak, viszonteladó partnereinknek és a termékeink vásárlóinak. 2023 folyamán is azért dolgozunk, hogy a Poli-Farbe továbbra is hazánk egyik legismertebb és legkedveltebb festékmárkája maradjon. 

 Honlapunk böngészéséhez jó időtöltést kívánok! 

Málik Zsolt
Vezérigazgató