A Poli-Farbe Kft. eladta pacsai EPS gyártóüzemét

A Poli-Farbe pacsai EPS gyártóüzemének eladásáról állapodott meg tegnap. Ennek értelmében 2022. május 1-jétől a pacsai üzem új tulajdonosa és vezetője a Thermodam Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság, amely jogfolytonosság alapján gyártja tovább a hőszigetelő lapokat, és foglalkoztatja az üzem dolgozóit.

Az üzem értékesítését az indokolta, hogy Anyavállalatunk és a Śnieżka Csoport – így a Poli-Farbe Kft. is – minden piacán fő tevékenységére, azaz a dekorációs termékek gyártására és eladására kíván összpontosítani. Pacsai üzemünk üzleti profilja – EPS80, EPS100 és EPS Extra gyártása – nem tette lehetővé azoknak a szinergiáknak a megtalálását, amelyek továbbra is lehetővé tennék az ott folytatott termelési tevékenység jövedelmező fenntartását.

Az üzem átadása munkáltatói jogutódlással történik, így pacsai Munkavállalóink automatikusan kerülnek át az átvevő vállalkozás, a Thermodam Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. dolgozói állományába, így munkaviszonyuk időtartama és folytonossága emiatt nem szakad meg.

A Poli-Farbe a hőszigetelő lapokat és az egyéb hőszigeteléssel kapcsolatos kiegészítő termékeket a készlet erejéig értékesíti.