Vezetőink szerint, mit sem érnek a forintok, az eurók, ha nem tudjuk megosztani pozitív gondolatainkat, értékeinket, és nem támogatjuk azokat, akik segítségre szorulnak.  Vállalatunk és Vállalatcsoportunk a kezdetektől nagy hangsúlyt fektet a saját kezdeményezésű, helyi és országos szintű társadalmi felelősségvállalási projektekre, amelyeknek a színek, a lokalitás, vagyis a helyi közösségek és a gyermekek, fiatalok támogatása adják a közös keretet.

A Poli-Farbe Kft. jótékonysági programjainak köszönhetően az elmúlt években – határon innen és túl – több száz oktatási, szociális, egészségügyi, kulturális és sport intézmény szépült meg különböző festékeink segítségével. Vállalatunk mindemellett a Nagycsaládosok Országos Egyesületének egyik legfőbb adományozója volt éveken keresztül, így nemcsak közösségeknek, hanem rászoruló magánembereknek is segítséget nyújtottunk.  

 Kezdeményezésünkre jött létre az Újrafestett valóság című kiállítás-sorozat, amelynek keretében ép és fogyatékos képzőművészek együtt alkothattak közös értékeink mentén. Sikerült bebizonyítanunk, hogy a szájjal-lábbal festő művészek is tudnak kimagasló alkotásokat létrehozni, ha megfelelő feltételeket teremtünk számukra. A Poli-Farbe Kft. társadalmi felelősségvállalás jegyében tett erőfeszítéseit az Emberi Erőforrások Minisztériuma is elismerte 2012-ben, Szabó Antalt, Vállalatunk tiszteletbeli elnökét, alapítóját és tanácsadóját Miniszteri Dicséretben részesítette a fogyatékosok világnapja alkalmából szervezett eseményen. 

2015-ben a Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Diáksport Szövetség, illetve festékgyárunk életre hívta a „A Mi iskolánk bajnoka” programot, amelynek keretében országszerte újítottuk fel általános- és középiskolák tornacsarnokait, öltözőit. A felújítás után ismert olimpikonok névadóként csatlakoztak a kezdeményezéshez, ezzel inspiráló példaképet mutatva a sportolni vágyó diákok számára. 2020 tavaszáig 15 iskola vett részt a renováló és sportnépszerűsítő programban. 

2019-től támogatásunk középpontjában az egészségügy áll. A Poli-Farbe Kft. évente Színnel, Lélekkel Kórház-felújítási pályázatot hirdet egészségügyi intézmények számára, amelynek köszönhetően eddig 9 magyarországi kórház 25 osztálya szépülhetett meg, részesülhetett tisztasági festésben az elmúlt években. A festékadományok mellett a mindennapi betegellátást segítő, korszerű gyógyászati berendezéseket is kapnak a nyertes intézmények. E jótékonysági kezdeményezésünket a COVID-19 világjárvány miatt 2020-2021 folyamán szüneteltetni kényszerültünk, 2022-ben azonban újraindult a programunk.