Anyavállalatunk Arany EcoVadis minősítést szerzett

Anyavállalatunk, az FFiL Śnieżka SA a fenntartható fejlődés területén végzett tevékenységéért Arany EcoVadis minősítést szerzett. A független értékelés eredményeként a Śnieżka a minősített vállalatok legjobb 5%-a közé tartozik.

Az üzleti fenntarthatósági minősítések nemzetközileg elismert szolgáltatója, az EcoVadis Arany minősítéssel jutalmazta Anyavállalatunkat, az FFiL Śnieżka SA-t, az ESG-területeken végzett törekvéséért és tevékenységéért. Az EcoVadis 21 kritérium (mutató) alapján értékeli a vállalatokat négy kategóriában, ezek: környezetvédelem, munka és emberi jogok, etika, valamint fenntartható beszerzés. Összesen 100 pont szerezhető. A Śnieżka 70 pontot ért el a független vizsgálat alkalmával, ezzel a magas pontszámmal pedig az iparág legjobbjai közé sorolták (az átlag pontszám iparágon belül 47 pont). Gratulálunk kollégáinknak, akik munkájukkal és elkötelezettségükkel hozzájárultak a sikerhez!

Első alaklommal értékelt minket az EcoVadis. Büszkék vagyunk a sikeres bemutatkozásra, valamint az Arany minősítésre. Mindez azt bizonyítja, hogy a Śnieżka 2023+ Fenntartható Fejlődés Stratégiánknak köszönhetően jó irányban haladunk az ESG-tevékenységünkben. Célunk, hogy felelős vállalatként környezetünk és partnereink számára is előnyöket biztosítsunk együttműködéseink alkalmával. Az idén meghirdetett Stratégia mellett fontosnak bizonyult a karbonlábnyomunk mérésében és csökkentésében végzett törekvésünk, valamint a beszerzés területén történő újításaink, például a Śnieżka Csoport Beszállítói magatartási kódexének bevezetése és a beszállítói önértékelés elvégzése. Az EcoVadis folyamatos fejlődést vár el a vállalatoktól, ami azt jelenti, hogy a rangsorban most elfoglalt pozíciónk megőrzéséhez további lépéseket kell tennünk a jövőben a fenntartható fejlődés területén

Piotr Mikrut az FFil Śnieżka SA Igazgatótanácsának elnöke

Mit érdemes tudni az EcoVadisról?

Az EcoVadis értékelési kritériumai a fenntartható fejlődés nemzetközi szabványain alapulnak – többek között – GRI Fenntarthatósági Jelentési Szabványok, ISO 26000 szabvány, az ENSZ Globális Megállapodásának alapelvei (UNGC). Az EcoVadis több mint 175 ország, 200 gazdasági ágazatának 115.000 vállalatát és szervezetét értékelte eddig a világon.