Poli-Farbe segítséggel a kecskeméti lett az ország legszebb gyermekpszichiátriai szakrendelője

A Poli-Farbe Kft. és a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház 2023. július 3-án ünnepélyes átadó keretében mutatta be a bócsai festékgyár 5 millió forintos adományából, a Kecskemétfilm Kft. figuráival igazi mesevilággá alakított Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Szakambulancia és Gondozó épületének belső tereit. A szakellátás a szépítés ideje alatt is zavartalanul működött.

A Poli-Farbe Kft. és a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház 2023. július 3-án közös sajtótájékoztató és ünnepélyes átadó keretében mutatta be a Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Szakambulancia és Gondozó épületének színekkel és mesefigurákkal megújított belső tereit.

A kórház kecskeméti székhelyén belül a gyermekpszichiátria tavaly márciusban kapott különálló, új épületet, amely idén a Poli-Farbe Kft. 5 millió forintos adományából, és a Kecskemétfilm Kft. mesefiguráival igazi gyermekvilággá alakulhatott. A faldekorációs munkálatok összesen fél évet vettek igénybe a tervezéstől a teljes körű kivitelezésig. A kórházi részleg szakdolgozói, pszichiáterek és terapeuták a tervezőgrafikusokkal együtt alkották meg a ma már a rendelőintézet falain látható mesealakokat. A színválasztás sem véletlen, új, inspiráló Poli-Farbe Platinum színek kerültek a falakra, amelyek ugyanúgy az odalátogató gyermekek terápiás céljait segítenek előre mozdítani, mint a mesefigurák.

_A309732 _A309732

– A belső terek kialakításában és a gyönyörű dekoráció megvalósításában is aktívan részt vehettek az itt dolgozó munkatársak. Közös álmunk vált mostanra valósággá! Mindenkinek nagyon köszönjük, aki ebben segített! Ez a környezet, amiben ezentúl fogadni tudjuk a pácienseinket, barátságos, megnyugtató, bizalomkeltő, tényleg meseszép. Továbbá lehetőséget ad arra is, hogy egy nehezebben verbalizáló gyermekkel elindíthassuk a beszélgetést a mesefigurák segítségével, vagy akár egy nehezebben elmondható titkokra is fény derülhessen. A meséken keresztül ősi bölcsességek, egész életre szóló útravalók adhatók át – fogalmazott Dr. Csenki Dorina gyermekpszichiáter szakorvos, aki azt is elmondta, mióta felkerültek a rajzok, történetek a falakra, észrevehetően nyugodtabban, csendesebben várakoznak a gyerekek, hiszen annyi intenzív képi élmény éri őket, hogy mire végigjárják a teret, már sorra is kerülnek.

Boros Anikó és Zsoldos Csaba grafikusművészek nem először terveztek mesevilágot, hiszen nekik köszönhető a Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztály Csemetedoki Projekt keretében megvalósult terápiás díszítés is, amelyet Mikulás Ferenccel, a Kecskemétfilm Kft. ügyvezetőjével együttműködve álmodtak anno a vármegyei kórház falaira.

– A várakozás alatt kevesebb a mobiltelefon-használat is, mert a gyerekeket és a szülőket is kommunikációra ösztönzik a megjelenített történetek. A szülőkben felelevenedik a gyerekkoruk, így eleve nyitottabban, jobb kedvűen jönnek be a rendelésre. Azzal, hogy ők is visszakerülnek egy kicsit saját gyermeki világukba, nyitottabbá válnak gyermekük aktuális problémáival szemben is – ismertette a színek és a dekoráció előnyeit a szakorvos.

_A309832 _A309832

Dr. Gondos Miklós, a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház intézményvezetője, főigazgatója elmondta, a kórház életében már az is hatalmas előrelépés volt, hogy megépült egy különálló épület a gyermekpszichiátriai szakrendelés számára. A Poli-Farbe Kft. támogatásának köszönhetően pedig az ország legszebb gyermekpszichiátriája lett a kecskeméti. – Ilyen körülmények között öröm dolgozni, és könnyebb a gyógyulás is. A Poli-Farbe nem először támogatta intézményünket, 2019-ben közel 5.000 m2 falfelület festéséhez elegendő festéket biztosított számunkra, illetve 1 millió forint adományt nyújtott egy lézergép megvásárlásához. Hálásan köszönjük, hogy mindig számíthatunk rájuk – fogalmazott a főigazgató.

A 2019-ben indult Poli-Farbe Kórház-felújítási Projekt keretében eddig 9 magyarországi kórház, 25 különböző osztálya tudott megújulni a kapott festékek és vizsgálati eszközök, felszerelések adományozása révén.

– A Covid-járvány következtében 2020-2021 folyamán, a lezárások miatt kénytelenek voltunk szüneteltetni felújító programunkat, de megtaláltuk a módját, hogy ekkor is hatékonyan segítsük a szektort, saját gyártású kéz- és felületfertőtlenítőszereket adományoztunk országszerte – emlékezett vissza Szabó Antal, a Poli-Farbe tiszteletbeli elnöke.

A Program újraindításakor mindenképpen helyi/regionális segítségnyújtásban gondolkodott a vállalat. A világjárvány következményeként az is egyértelművé vált, hogy az egészségügyön belül a pszichiátria területe az eddigieknél nagyobb figyelmet és segítséget igényel, ugyanis megnövekedett azon beteg száma, akik valamilyen mentális problémával, szorongással kénytelenek szembenézni.

– A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórházzal kiváló a kapcsolatunk, többször segítettük már az intézményt az elmúlt években. Most is örömmel támogattuk a Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Szakambulancia és Gondozó épületének igazi gyermekvilággá alakítását. Külön megtiszteltetés, hogy a Kecskemétfilm Kft.-vel együttműködésben álló grafikusok álmodták meg a dekorációt. Hiszem, hogy egy színekkel és mesefigurákkal díszített térben a gyógyulás is könnyebben és gyorsabban mehet végbe – tette hozzá Szabó Antal, a bócsai festékgyár alapítója.

_A309740 _A309740

Egészség- és oktatásközpontú aktivitások támogatása

A Śnieżka Csoport saját kezdeményezésű társadalmi felelősségvállalási programjai tervezésekor figyelembe veszi az ENSZ által 2015-ben meghirdetett globális fejlődési program keretében meghatározott Fenntartható Fejlődési Célokat, és tagvállalati szinten, a helyi igényekre lefordítva, saját keretei között valósítja meg azokat.

A lokalitás, a gyermekek és fiatalok, valamint a színek – e három pillér határozza meg a Csoport és a Poli-Farbe CSR-aktivitásának keretrendszerét.

A sajtótájékoztatón Szabó Antal bejelentette, hogy a festékgyártó vállalat kórházfelújító programja tovább folytatódik, és a lengyel anyavállalathoz hasonlóan specializálódik is: a 2023-2024-es pályázatra gyermekkórházak, gyermekosztályok jelentkezését várják az ősz folyamán.

A Poli-Farbe szintén idén ősszel indítja útjára a Lengyelországban már évek óta sikeres Koloratórium magyar változatát. Ennek lényege, hogy közelebb hozza a gyerekekhez a kémia és biológia tudományát érdekes kísérletek és gyakorlati/tapasztalati programok segítségével.

Erős évet zárt 2022-ben a Poli-Farbe

A Poli-Farbe összes (hazai + export) nettó árbevétele 2022-ben 13,768 milliárd forint volt, mindez 9,4%-os növekedést jelent az előző évi, 12,581 milliárd forintos eredményt tekintve. Adózott eredménye 1,256 milliárd forint volt, 13,4%-kal jobb, mint előző évben. A magyarországi vállalat tavaly kicsivel több mint 17%-át adta a, Śnieżka Csoport összesen 791,686 millió zlotyt (168,825 millió EUR, 66,066 milliárd HUF) elérő árbevételének.

A Śnieżka Csoport 2022-ben a nehéz környezet és az érzékelhető fogyasztói hangulat visszaesése ellenére növelte részesedését mindhárom kulcsfontosságú piacán – azaz a lengyel, a magyar és az ukrán piacokon. Ez az eredmény a fogyasztók prémiumtermékek iránti érdeklődése, a Csoport hatékony marketing-értékesítési tevékenysége, valamint az alkalmazott árpolitika összetett hatása.

– A Śnieżka Csoport tagjaként a Poli-Farbe az utóbbi években optimalizálta beszerzéseit, hatékonyabbá tette gyártási és logisztikai tevékenységét, így hatékonyan tudta kezelni a 2020-ban „Covid-hatásként” érkező festékfelvásárlási boomot, majd a 2021-ben tapasztalható kereslet visszaesését, az alap- és csomagolóanyagok világpiaci árának drasztikus változásait – magyarázta Málik Zsolt, a Poli-Farbe Kft. vezérigazgatója. A Csoport magyar tagvállalatának első számú vezetője hozzátette, a piackutatók adatai szerint, napjaink fogyasztóinak egyre fontosabb a bizalom, vagyis a vásárlók azokat a termékeket keresik inkább, amelyek ismertek és megbízhatóak. A vásárlók a prémiumkategóriás és közép árkategóriás termékeket részesítik előnyben, vagyis a megbízhatóság mellett a minőség igénye is egyre meghatározóbb.