Újabb előrelépés a European Coatings magazin rangsorában

A Śnieżka Csoport idén is felkerült a European Coatings Magazin azon ragsorára, amely Európa legnagyobb festék- és lakkgyártó vállalatait listázza. A 2021-ben elért üzleti eredményeink lehetővé tették, hogy idén a 22. helyet szerezzük meg a listán. (Tavaly a 23. helyen végeztünk.) A Śnieżka Csoport továbbra is a közép- és kelet-európai régió egyetlen képviselője a rangsorban, amelyre különösen büszkék vagyunk!

A rangsorban való előrébb jutást a festékek és lakkok kategórián belüli csoportszintű árbevétel eredményezte, amelynek konszolidált eredménye tavaly 161 millió euró volt. Az összbevétel pedig 174 millió euróra rúgott. 

(A European Coatings Magazin – melynek kiadója a német Vincentz Network kiadó – a rangsort a gyártók dekor- és védőbevonatok értékesítéséből származó éves bevételei alapján készíti. Az összeállításban csak azok a cégek szerepelnek, amelyek székhelye Európában található – a szerk.) 

A Śnieżka öt éve folyamatosan szerepel a European Coatings-rangsorban. Az idei előrelépés ebben a tekintélyes rangsorban megerősíti pozíciónkat iparágunk legnagyobb európai gyártói között. Megmutatja sikeres helytállásunkat az eltelt évben, az egész piacot – beleértve a festék- és lakkágazatot is – érintő kihívások ellenére.

A Śnieżka először 2018-ban került fel a European Coatings listájára, és azóta tartja pozícióját a 25 legnagyobb európai festék- és lakkgyártó között. A teljes listáról itt olvashat bővebben angolul. 

Mit érdemes tudni a European Coatings Magazinról?

A European Coatings Magazin Európa vezető, angol nyelven, havonta nyomtatott formában és online megjelenő szaklapja, amely a teljes festékipar vonatkozásában közöl irányadó iparági híreket, exkluzív piaci elemzéseket, valamint különböző bevonóanyagokról szóló tanulmányokat.